Kategóriák
Termék részletek


Alfred Price - Légi háború a Reich felett

Raktárkészlet: VAN
Alfred Price - Légi háború a Reich felett
  • Alfred Price - Légi háború a Reich felett
  • Alfred Price - Légi háború a Reich felett
  • Alfred Price - Légi háború a Reich felett
6 990 Ft
Állapot:
használt, jó állapotú
Kiadó:
Akadémia
Kiadás éve:
2 016
Kötés típusa:
keménytábla, védőborító
Oldalszám:
312
ISBN:
9 789 630 596 428

Stratégiai bombázóoffenzíva Németország ellen, 1939–1945

  • A ​könyv nem csupán egyedülállóan gazdag képanyaga miatt párját ritkító vállalkozás, hanem mert stratégiai, emberi és haditechnikai oldalról egyaránt részleteiben is hitelesen ábrázolja a Németország ege felett 1939 és 1945 között zajló légi háború nagy drámáját. Újszerű benne, hogy a szerző az eseményeket az összes küzdő fél szempontjából szemléli, méghozzá személyes beszámolókra is támaszkodva, ugyanis számos interjút volt módja készíteni a harcoló felek repülő- és légvédelmi tüzér katonáival a tábornokoktól az őrmesterekig. Alfred Price a brit légierő tisztjeként remek érzékkel világítja meg az alkalmazott haditechnikai eszközök, a stratégia és a taktika egymásra hatását, valamint az emberi tényező szerepét.

    A könyv bemutatja az egész háború alatt zajló hadászati bombázóoffenzíva történetét a brit RAF kezdeti tétova, a célt sokszor elvétő próbálkozásaitól az első 1000 gépes támadásokon át a kombinált brit-amerikai éjjel-nappali bombázás időszakáig. Megtudjuk, hogyan kényszerült a RAF Bombázóparancsnoksága bombázói navigációs és célzási technikájának tökéletlensége miatt a német nagyvárosok éjszakai gyújtóbombás támadására, és mit lépett erre válaszul a Luftwaffe. Price tárgyalja az amerikai USAAF színre lépését a B-17-es Repülő Erőddel, aztán az amerikaiak keserves csalódását és a német nappali vadászrepülők átmeneti sikereit, majd az ezután következő 1944–1945-ös, elsöprő erejű kombinált bombázóoffenzívát.

    A dráma végkifejleteként a háború végén már nem jutott elegendő német vadászgép – és főként pilóta – sem a nyugati invázió elhárítására, sem keleten a Vörös Hadsereg feltartóztatására. Végül pedig a német olajipar és közlekedési hálózat éjjel-nappali bombázása dermedt káoszba taszította a német hadigépezetet és a német társadalmat.

    A nagyszerű képeket tartalmazó könyv remek olvasmány a szélesebb olvasóközönség és a témával hivatásszerűen foglalkozók számára egyaránt, továbbá kincs a modellezőknek is!

Webáruház készítés