Kategóriák
Termék részletek


Arnim Basche - Renate Kissel - Vadak és vadszárnyasok

Raktárkészlet: VAN
Arnim Basche - Renate Kissel - Vadak és vadszárnyasok
  • Arnim Basche - Renate Kissel - Vadak és vadszárnyasok
  • Arnim Basche - Renate Kissel - Vadak és vadszárnyasok
2 980 Ft
Állapot:
újszerű
Kiadó:
Kossuth
Kiadás éve:
2 003
Kötés típusa:
fűzött, keménykötés
Oldalszám:
174
  • A díszkötéses sorozat újabb kötete is kulináris olvasásra hívja olvasóinkat, ezúttal a vadaknak és a vadszárnyasoknak a világába. Külön e kiadványhoz készített csodálatos fényképekkel mutatjuk be a vadakból - őz, szarvas, vaddisznó, vadnyúl stb. - és vadszárnyasokból - lúd, réce, fácán, fogoly, fürj, szalonka, galamb - asztalunkra kerülő ínyencségek konyhaművészeti vonatkozásait. Természetesen a húsokhoz illő fűszerekkel, vadállatok élőhelyén termő gyümölcsökkel, ehető gombákkal, valamint italokkal is "ízesítik" a szerzők a száznál is több ínycsiklandó ételreceptet. Kiegészítésként fantáziadús köretek, az emésztést elősegítő italok és a vadlakomát megkoronázó desszertek is szerepelnek az étlapon.

    TARTALOM

    Védőbeszéd a vadászat mellett 6
    A vadászat története 9
    A szakócától az íjig és a nyílig 10
    Jégkorszaki vadászat és természet adta hűtőszekrények 10
    Az első háziállatok 11
    Földművelés a népnek - vadászat az előkelőknek 12
    Tökéletes szervezés, részletes utasítások 13
    Barokk pompa és szélsőségek 15
    A nemesi kiváltságtól a szövetségi vadászati törvényig 16

    A szarvasról és társairól 19
    A természet csodája 19
    Agancsosak 20
    Jávorszarvas 20
    Gímszarvas (rőtvad) 20
    Dámvad 21
    Őz 22
    Tülkösszarvúak 24
    Zerge 24
    Muflon 24
    Kőszáli kecske 24
    Vaddisznó 26
    Nyúlfélék 28
    Mezei nyúl 28
    Üregi nyúl 28

    Szárnyasvadak 31
    A fácánról és más madarakról 31
    Tyúkalkatúak
    Fácán 31
    Fogoly 32
    Vadpulyka
    Fürj 33
    Fajdfélék 34
    Szalonka 35
    Galambok 35
    Vízivad 36
    Vadrécék 36
    Vadludak 36

    A vadhús és kezelése 39
    Gyakorlati tanácsok 42
    Emlősök 42
    Vadhús előkészítése 43
    Vadszárnyasok 44
    Vadszárnyasok előkészítése a konyhában 45
    Sütési és párolási idők, adagok 47
    A legfinomabb körítések vadakhoz 47
    Fűszerek 49
    Italok 50
    Alapreceptek: Levesek, mártások, marinádok és pácok 50

    RECEPTEK 56-173
    Levesek és „kis vadételek" 57
    Hirtelensültek 77
    Párolás: az „örökzöld klasszikus" 87
    Kényelmes, régi módszer... 109
    Befejezésül: édességek, sütemények, italok 149
    Függelék 166
    A vadásznyelv kisszótára 166
    Vadászati idények és tilalmi időszakok
    Magyarországon 169
    Betűrendes receptmutató 170
    Receptmutató vadfajok és más hozzávalók szerint 172
    Felhasznált irodalom, képjogok, impresszum 174
    A vadászati törvényről 175

Webáruház készítés