Kategóriák
Termék részletek


Barbara Kyle - A királynő játszmája

Raktárkészlet: VAN
Barbara Kyle - A királynő játszmája
  • Barbara Kyle - A királynő játszmája
  • Barbara Kyle - A királynő játszmája
1 500 Ft
Állapot:
használt, jó állapotú
Kiadó:
GABO
Kiadás éve:
2 014
Kötés típusa:
puhatáblás
Oldalszám:
488
ISBN:
9 789 636 899 523

A Thornleigh-k 4.

  • Erzsébet, ​VIII. Henrik és Boleyn Anna lánya nővérének, a „Véres” vagy „Katolikus” Máriának halála után Anglia királynője lett. Nővérétől örökölt egy protestánsok és katolikusok által végtelenül megosztott Angliát és egy kiürült, válságoktól szétcincált angol gazdaságot. Skóciában francia csapatok szállnak partra, hogy biztosítsák a régenskirálynő, Guise Mária uralmát, és hogy megfékezzék a protestáns skót lázadókat, John Knox híveit. Erzsébetet már megkoronázása pillanatában az egész katolikus Európa a vesztőhelyen akarta látni.

    Isabel Thornleigh férjével, az egykori spanyol zsoldoskatonával, Carlos Valverdével és kisfiával az Újvilágból visszatér Angliába, mert azt a hírt kapta, szüleit halálos veszedelem fenyegeti. Isabel, hogy szüleit mentse, vállalkozik arra, hogy a királynő pénzét kicsempéssze Skóciába a protestáns skót lázadók megmentésére. Amikor szolgálatait felajánlja, még nem tudja, ennek ára az, hogy kisfia a királynő kényeztetett foglya marad.

    Isabel férjét pedig a spanyol követ zsarolja meg: megfenyegeti, hogy egész vagyonát elvesztheti, ha nem megy el Skóciába a spanyol király katonai tanácsadójaként a régenskirálynő mellé…

Webáruház készítés