Kategóriák
Termék részletek


Bill Manley (szerk.): Hetven rejtély az ókori Egyiptomból

Raktárkészlet: VAN
Bill Manley (szerk.): Hetven rejtély az ókori Egyiptomból
 • Bill Manley (szerk.): Hetven rejtély az ókori Egyiptomból
2 490 Ft
Állapot:
újszerű
Kiadó:
Athenaeum 2000
Kiadás éve:
2 006
Kötés típusa:
keménytábla, védőborító
Oldalszám:
304
ISBN:
9 637 471 569

Fáraók titkai, piramisok rejtélyei, mitikus csodák

 • Az ​ókori Egyiptom egyszerre közeli és távoli ismerős. Százával lehetne föltenni hasonló kérdéseket: Milyen célt szolgáltak a piramisok? Mennyi idős a Nagy Szfinx? Mózes hite talán Ehnaton udvarából származott? Hová tűnt el hirtelen Nofertiti, a csodaszép királyné? Vannak-e még feltárásra váró királysírok?
  A Hetven rejtély az ókori Egyiptomból című kötet választ keres a legjobban ismert ókori civilizáció titkaira.
  Az érdekfeszítő könyvben egyiptológusok és régészek a legújabb kutatási eredményekre támaszkodva együtt próbálnak fényt deríteni a legkülönösebb rejtélyekre. Némelyik esetben kézenfekvőnek látszik a megoldás – máskor meg szinte lehetetlen fellebbenteni a múlt sűrű fátylát.
  Az ókori Egyiptomot sajátos rejtélyei is mgkülönböztetik a többi kultúrától. Honnan származott eredetileg ez a nép? Miért hittek abban, hogy királyuk egyúttal isten is? Miért balzsamozták be szeretteik holltestét, és miért írtak levelet halottaiknak?
  Egyes rejtélyek Egyiptom és a környező népek kapcsolatából erednek. Felbukkan Jam és Punt, a két afriaki királyság, előtűnik a zsidó nép és Izrael, felvonulnak a „tengeri népek” – akikről nehéz eldönteni: félelmetes fosztogatók vagy rémlt menekülők voltak. És miért szakadt hirtelen vége Egyiptom aranykorának?
  Az egyiptológusok mind a mia napig újabb és újabb izgalmas titkokba botlanak. Beigazolódik, hogy Tutanhamont meggyilkolták. A sivatag mélyéről, az első királyok sírjai mellől hajók kerülnek elő sértetlenül. A Nagy Piramisban megmagyarázhatatlan légaknák a jelek szerint egyes csillagok felé irányulnak. II. Ramszesz irdatlan mauzóleumot épített számtalan fia részére.
  Az ókori Egyiptom összes híressége és nevezetes hely felvonul e könyv lapján: Ramszesz, a Kheopsz-piramis, Kleopátra, a Királyok Völgye és Ehnaton váltja egymást, miközben a homályból kevésbé ismert, de legalább ennyire lebilincselő emlékek és személyek kerülnek elő.
  A Hetven rejtély az ókori Egyiptomból remek fényképeivel, beszédes diagramjaival, újszerű térképeivel és látványos alaprajzaival nélkülözhetetlen kalauza mindazoknak, akik az ókor legérdekesebb és legregényesebb civilizációjában kívánnak időutazást tenni.

Webáruház készítés