Kategóriák
Termék részletek


Csáki Frigyes - Barki Kálmán : Vezérléstechnika

Raktárkészlet: VAN
Csáki Frigyes - Barki Kálmán : Vezérléstechnika
1 200 Ft
Állapot:
Kiadó:
Tankönyvkiadó
Kiadás éve:
1 977
Kötés típusa:
puhatáblás
Oldalszám:
292
 • A ​tankönyv a relés és a félvezetős építőelemek, építőkockák, funkcionális és rendszertechnikai egységek megismertetésével, továbbá a vezérlések tervezésével foglalkozik. Megfelelő rendszerességgel tárgyalja a villamos vezérlés fontos kérdéseit, és tájékoztatást ad a fejlődés irányairól.

  A könyv tizenegy fejezetében a szerzők bevezetik az olvasót a vezérléstechnikai alapfogalmak, a jeltípusok, a számrendszerek, a kódok ismereteibe, majd a logikai algebrának a vezérlések tervezéséhez nélkülözhetetlen főbb elveit és törvényszerűségeit foglalják össze – az alapműveletektől kezdve a logikai függvények egyszerűsítéséig.
  Ezután az érintkezős vezérlő áramkörök és alapelemek, a félvezetős áramkörök, az összetett tranzisztoros logikai áramkörök elméletét tárgyalják, majd röviden a mágneses építőkockákkal, a funkcionális egységek felépítésével, működési elvével és a különböző rendszerekkel foglalkoznak.

  Az alapelvek és rendszerek ismertetése után az áramkörök és a hálózatok vizsgálata, továbbá az általános szekvenciális hálózatok tervezési kérdéseinek, az aszinkron hálózatok speciális tulajdonságainak és szintézisének elemzése, a relés vezérlések és a félvezetős rendszerek tervezésének alapelvei találhatók.

  Végül néhány, a gyakorlatban kivitelezett berendezés ismertetésére térnek ki a szerzők, befejezésként pedig rámutatnak a fejlődés irányár,a és rövid ízelítőt adnak a számítógépes vezérlés tervezéséből és megvalósításából.

  A tankönyv az elméleti fejtegetéseken túlmenően, a gyakorlatban közvetlenül megvalósítható útmutatásokat is tartalmaz. Ezzel nagymértékben megkönnyíti a villamosmérnök hallgatók felkészülését, és elősegíti a vezérléstechnikával foglalkozó ipari szakemberek munkáját is.

Webáruház készítés