Kategóriák
Termék részletek


Davide Domenici - Az aztékok - Évezredek kincsei

Raktárkészlet: VAN
Davide Domenici - Az aztékok - Évezredek kincsei
  • Davide Domenici - Az aztékok - Évezredek kincsei
  • Davide Domenici - Az aztékok - Évezredek kincsei
6 540 Ft
Állapot:
szép állapotú
Kiadó:
GABO
Kiadás éve:
2 007
Kötés típusa:
keménytábla, védőborító
Oldalszám:
208
ISBN:
9 789 636 890 193
  • A kötet a Közép- és Észak-Mexikóban - Oaxaca termékeny völgyétől és a Mexikói-medencétől a nagy északi sivatagokig - a spanyol hódítás előtt kialakult kultúrákat írja le. Bemutatja hogyan jöttek létre az első mezőgazdasági falvakból olyan nagy államok és városi civilizációk, mint Teotihuacán és Monte Albán.
    A kiterjedt kereskedelmi hálózatok összeköttetést teremtettek a mezoamerikai valamint a mai Amerikai Egyesült Államok délnyugati részének kultúrái között is. A különböző népek érintkezése során a térségben újabb és újabb kultúrák születtek. Ebben az óriási etnikai és kulturális olvasztótégelyben alakult ki a térség legkiemelkedőbb magaskultúrája: az azték civilizáció.
    A gazdagon illusztrált könyv az azték birodalom történetét mutatja be az eredetmítosz vándorlásától, illetve a Mexikói-medencébe érkezésétől kezdve a birodalom politikai és kulturális csúcspontjáig. Az utolsó rész az aztékok és a spanyol hódítók tragikus találkozásával foglalkozik. A történelmi események elbeszélését az azték naptár, vallás, társadalom és politikai szervezet ismertetése szakítja meg, ezáltal változatosabbá téve a könyv időrendi szerkezetét. A legújabb kutatásokon alapuló, tudományos pontossággal megírt könyv szövege könnyen érthető, így széles olvasóközönséghez szól.

Webáruház készítés