Kategóriák
Termék részletek


Gál Dorina - Aranyszív

Raktárkészlet: VAN
Gál Dorina - Aranyszív
  • Gál Dorina - Aranyszív
  • Gál Dorina - Aranyszív
1 490 Ft
Állapot:
újszerű
Kiadó:
Ventus Libro
Kiadás éve:
2 015
Kötés típusa:
puhatáblás
Oldalszám:
512
ISBN:
9 786 155 535 147

Történelmi trilógia 1. kötete

  • A ​történelmi regényfolyam Habsburg Mária és II. Lajos magyar király fiatalságát és házasságát mutatja be, melynek korán véget vetett a katasztrófával végződött mohácsi ütközet 1526-ban. A cselekménysoron végighúzódó, hol kisebb, hol nagyobb szerepet kapó fő motívum egy aranyszív-medál mint szerelmi szimbólum, amelyet Lajos viselt haláláig, majd pedig Máriához került, és amelyről a végrendeletében is megemlékezett.
    A célzott korosztály már tanult/hallott a mohácsi csatáról, ám annál kevesebb információja van arról, hogy a fiatalon életét vesztett uralkodó szinte semmiben sem különbözött a mai kamaszoktól. Lajos és Mária házassága őszinte, romantikus szerelmi kapcsolattá vált.
    A történelmi regény kettejük életére koncentrálva mutatja be a korszakot, a középkori Magyarország bukását megelőző két évtized, továbbá az azt követő néhány év történetét.
    A regény a középkori mindennapok az öltözködés, a szórakozás, a városszerkezet, az udvari élet és az ünnepségek (menyegzők, temetések, koronázások) részletes leírását adja, a célzott korosztály ismereteit bővítve, de érdeklődését mindvégig szem előtt tartva

Webáruház készítés