Kategóriák
Termék részletek


Jo Nesbø - Macbeth (Jo Nesbo)

Raktárkészlet: NINCS
Jo Nesbø - Macbeth (Jo Nesbo)
 • Jo Nesbø - Macbeth (Jo Nesbo)
 • Jo Nesbø - Macbeth (Jo Nesbo)
2 490 Ft
Állapot:
újszerű
Kiadó:
Kossuth
Kiadás éve:
2 018
Kötés típusa:
puhatáblás
Oldalszám:
534
ISBN:
9 789 630 991 964
Nincs készleten
 • A ​züllött rendőrfőkapitány, aki a drogkereskedelem és a korrupció mocsarába süllyesztette az egykor virágzó iparvárost, végre meghalt. A város lakói és rendőrei egy tisztességes és szebb jövőben reménykednek, a háttérben azonban hamar kezdetét veszi a hatalmi harc.
  A fiatal és tehetséges nyomozó, Macbeth, a város drogbandájának felszámolására teszi fel életét, ám amikor sikerei nyomán magasabb pozícióba kerül, őt is megkísérti a hatalom csábítása. Az ambiciózus Duff rendőrtiszt – aki együtt nevelkedett Macbethtel az árvaházban, és ott a legjobb barátok lettek – szintén kiveszi részét a drogbandák elleni küzdelemből, és szinte bármire képes lenne, hogy vezető pozícióba kerüljön. Lady, a befolyásos kaszinótulajdonosnő folyamatosan terveket sző maga és szerelme, Macbeth előbbre jutására.
  A vetélkedést gyilkosságok sorozata kíséri.

  A Macbethet Shakespeare azonos című tragédiája ihlette – Nesbø szemében a darab a hatalomért vívott harc thrillere, melynek színhelye komor, örökké esős, noir-szerű városi táj.

  Jo Nesbø (60) a világ egyik leghíresebb krimiírója. Fiatalon focistának készült, de egy sérülés miatt le kellett mondania erről a pályáról. Közgazdász és pénzügyi elemző tanulmányokat folytatott, majd tőzsdeügynökként dolgozott, és mindeközben a Di Derre (Ők ott) nevű együttesben zenélt. Amikor egy kiadó megbízta, hogy írjon memoárt a banda turnéiról, ő ehelyett a Harry Hole-krimisorozat A denevér című szinopszisával állt elő, amivel kezdetét vette szédületes írói karrierje.
  Regényeit eddig 50 nyelvre fordították le, és több mint 40 millió példányban adták el világszerte.

Webáruház készítés