Kategóriák
Termék részletek


John Dougill - Japán ​titkos keresztényeinek nyomában

Raktárkészlet: VAN
John Dougill - Japán ​titkos keresztényeinek nyomában
1 490 Ft
Állapot:
újszerű
Kiadó:
I.P.C.
Kiadás éve:
2 017
Kötés típusa:
puhatáblás
Oldalszám:
288
ISBN:
9 789 636 356 002

Történet az elnyomásról, a rejtőzködésről, a túlélésről

  • Endó ​Súszakú, a témát feldolgozó, Némaság című, világsikerű regénye alapján készült film Martin Scorsese rendezésében már a mozikban!

    „A japán történelemnek nincs még egy olyan vonzó és érdekfeszítő periódusa, mint a kirisitanok kora. Ez különösen igaz azért, mert ez a korszak arra kényszerít minket, hogy elgondolkodjunk: milyen is emberi lénynek lenni.”
    – Endó Súszaku

    Attól a pillanattól kezdve, hogy az első misszionáriusok 1549-ben megérkeztek a szigetországba, az 1614-ben kezdődő, az egész nemzetre kiterjedő „Üldöztetés”-ig háromszázezer japán tért át a keresztény hitre. A brutális megtorlások miatt azonban illegalitásba kényszerültek. A titkos keresztények – a kirisitanok – hét generációja az életét kockáztatva gyakorolhatta csak vallását, s mindezt úgy, hogy Japánból kitiltották a keresztény papokat és misszionáriusokat. Az írástudatlan parasztok gyakorlatilag szájhagyomány útján ismertették meg az Igét utódaikkal.
    Leszármazottaik sem tagadták meg hitüket, ám nem hajlandók betagozódni a katolikus egyházba. Miért? John Dougill, utazást téve térben és időben, civilizációk – a Kelet és a Nyugat – ellentéteit vizsgálja, miközben bepillantást enged a japán hitvilág és kultúra megváltoztathatatlan aspektusaiba.

Webáruház készítés