Kategóriák
Termék részletek


Zalmen Gradowski Auschwitz-tekercs ​/ A pokol szívében

Raktárkészlet: VAN
Zalmen Gradowski Auschwitz-tekercs ​/ A pokol szívében
 • Zalmen Gradowski Auschwitz-tekercs ​/ A pokol szívében
 • Zalmen Gradowski Auschwitz-tekercs ​/ A pokol szívében
 • Zalmen Gradowski Auschwitz-tekercs ​/ A pokol szívében
8 490 Ft
Állapot:
újszerű
Kiadó:
Múlt és Jövő
Kiadás éve:
2 017
Kötés típusa:
puhatáblás
Oldalszám:
164
ISBN:
9 786 155 480 287

Auschwitz evangéliumai 3.

 • Az ​auschwitzi tekercsek létezéséről a Saul fia c. film kapcsán hallottunk sokat. A sonderkommandó fogalma szintén ekkor vált közismertebbé. Gradowski, (az egyik sonderkommandós csoport tagja) tekercse ennek fényében vált számunkra annyira fontossá.
  Heller Ágnes a könyv ismertetőjében ezt írja róla:
  Ahogy a reményét vesztett hajótörött üzenetet küld egy palackban, hogy valaki esetleg majd valamikor hírt kapjon hajójuk vesztéről, úgy küldött üzenetet halálára várva Gradowski Auschwitzban arról, ami ott történt, azoknak, akik esetleg olvasni fogják. Hihetetlen hősiességgel és leleménnyel hagyott üzenetet olyanoknak, akik esetleg, talán valamikor megtalálják és elolvassák a palackba rejtett igazságot, a lehetetlen lehetségességét, az elgondolhatatlan elgondolását. Tanúságot tett a jövő előtt, a jövő számára. S mint minden tanúságtevő, azt is a jövő óceánjára bízta, hogy ki is volt az, aki tanúságot tett, hogy ki volt az, aki hozzájuk, ismeretlenekhez fordult.
  Nincs autentikusabb dokumentum ennél, ahol a szöveg megírásának helye, módja és a szövegíró helyzete a szöveg pecsétje. Ez a szöveg Auschwitzban íródott Auschwitzról, szerzője egy auschwitzi halálraítélt, a dokumentum lelőhelye Auschwitz, a fényképeket Auschwitzban készítették.
  A túlélők tanúvallomásaiból, a nácik ellen folytatott perekből, a történetírásból sokkal többet tudtunk meg azóta Auschwitzról, mint ebből a csodával határosan ránk maradt dokumentumból, de ennél egyik sem hitelesebb.

Webáruház készítés